top of page
  • Hina, SIG site

MORH umjesto u Srbiji municiju kupio u BiH


"Igman" d.d. Konjic

"Svađe i napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije donijele su korist barem jednoj bosanskohercegovačkoj tvrtki i to onoj koja proizvodi streljivo i koja je zahvaljujući prepirkama na relaciji Zagreb-Beograd postala važan dobavljač za Hrvatsku vojsku (HV)."

Tvornica municije "Igman" iz Konjica dobila je posao vrijedan oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka (oko 600 hiljada eura) čiji je naručitelj Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH), a riječ je o isporuci vježbovnih metaka. Konjička tvornica "uskočila" je u ovaj posao jer Hrvatska nije željela prihvatiti ponudu što ju je temeljem javnog natječaja dala tvrtka "Prvi partizan" iz Užica. Pitanje nabavke vježbovne municije za potrebe HV-a tako je ostalo nerješeno još od 2015. godine, a kad je zaprijetila nestašica MORH se odlučio na izravnu pogodbu s "Igmanom". "Kupac je došao na prijem i roba je otpremljena prije Nove godine. Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno", kazao je direktor "Igmana" Džahid Muratbegović.

Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet miliona metaka a riječ je o manevarskoj ali i bojevoj municiji za jurišne i snajperske puške koje se koriste prilikom uvježbavanja pripadnika HV-a. Muratbegović je kazao kako je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH. Dodao je kako su svi kapaciteti "Igmana" u funkciji, te kako zahtjevi kupaca iz inostranstva neprestano pristižu pa u Konjicu planiraju proširiti pogone za proizvodnju municije.


276 views0 comments
Izdvojeno
Posljednje objavljeno
Arhiva
Tagovi
ODBRANA na Instagramu
  • Black Instagram Icon
bottom of page